Paul Művek Kft. | info@garazsipar.hu |,Nyitvatartás: H-CS 7:30-16:30 P- 7:30-14:00 +36 (1) 256-7702 +36 (30) 455-6817 |
Bejelentkezés Regisztráció
Generic selectors
Csak pontos találatok
Keresés címben
Keresés tartalomban
Post Type Selectors
Kosár : Ft
Milyen messze helyezze a kétoszlopos emelőt a faltól?
Milyen messze helyezze a kétoszlopos emelőt a faltól?
2024-10-10

Az autóemelők különféle méretekben és konfigurációkban kaphatók és az áruk is jelentősen eltérhet. A kétoszlopos emelők általában a leghatékonyabbak a hivatásos garázsok, valamint a hobbisták számára is. Szinte minden professzionális garázs rendelkezik legalább egy emelővel, nagyrészt azért, mert a személygépkocsikon, teherautókon és terepjárókon végzett munkát eredendően biztonságosabbá teszik.

Mielőtt kiválasztaná, hogy mi tűnik a tökéletes megoldásnak a műhelye számára, elengedhetetlen, hogy feltérképezze a 2 oszlopos emelő elrendezését. A 2 oszlopos emelő megfelelő elhelyezése maximalizálhatja a termelékenységet, csökkentheti a munkahelyi sérülések lehetőségét és javíthatja a nyereségességet. Ha egy 2 oszlopos emelő megvásárlása és telepítése a célja, fontos, hogy az elhelyezését tekintve kellő körültekintéssel járjon el.

Az autóemelő megfelelő telepítése a pragmatizmus gyakorlása. A garázs padlójának elrendezése és az eszköz elhelyezése során be kell tartani az építési előírásokat és a munkahelyi biztonsági előírásokat. A 2 oszlopos emelő elhelyezése zökkenőmentes hozzáférést kell, hogy biztosítson a járműhöz és a javítások elvégzéséhez szükséges szerszámokhoz. Miután leszűkítette a keresést a megfelelő teherbírású termékek körére, fontolja meg, hogy az egyes opciók hogyan illeszkednek az Ön igényeihez az alábbiak figyelembevételével.

A minimális belmagasság általában 3,7 m a padlótól a mennyezetig. A gyakorlatban azonban ez a mérték nem feltétlenül kőbe vésett. A 2 oszlopos emelő elrendezésének figyelembe kell vennie a garázsban fogadott járművek típusát és magasságát is. Azt is célszerű lehet mérlegelni, hogy a lakóautók és a tetőcsomagtartókon lévő teherhordókkal ellátott járművek beférnek-e.

Bár a 3,7 m jó kiindulási pont, gondoljon a működésére jellemző sajátos tényezőkre is. Ha az emelőn lévő jármű alatt könnyen át tud sétálni, akkor ez lehet a megfelelő szabad magasság az Ön számára.

A garázsajtók száma közvetlen hatással van a 2 oszlopos emelő elhelyezésére és a helykihasználásra. Az egyajtós garázsok általában kevesebb alapterületűek, mint a kétajtósok. A több járműajtó előnye, hogy a 2 oszlopos emelő állhat az egyik oldalon, a másik pedig nyitva maradhat a gépek, berendezések és szerszámok számára. Ha a cél egy emelőpár telepítése, a köztük lévő hely hatékonyan használható a járművek szervizeléséhez szükséges szerszámok és berendezések számára.

A garázstulajdonos által választott berendezés típusa jelentősen befolyásolja a 2 oszlopos emelő elhelyezésének módját. Célszerű lehet egy tervrajzot vagy vázlatot készíteni az alapterületről, amely mutatja a hosszúságot, szélességet, ajtókat és a teljes alapterületet. A különböző felvonókat általában ezek alapján helyezik el.

Aszimmetrikus emelők: ha egy 2 oszlopos autóemelő aszimmetrikus karokat alkalmaz, a jármű 30 százaléka az oszlopok előtt nyugszik. Ez azt jelenti, hogy a 70 százaléka hátul lesz.

Szimmetrikus emelők: ez a fajta emelő jellemzően egyenlően osztja el a járművet, 50 százaléka előre és 50 százaléka hátra kerül.

Ezek fontos térbeli szempontok, amelyeket figyelembe kell venni a 2 oszlopos emelő elrendezésének kialakításakor. A műhelytulajdonosoknak lehetőségük van így felmérni az emelő középoszlopát, és megbecsülni a megemelt járművet körülvevő hely nagyságát. Azt is megmutatja, hogy mennyi hely áll rendelkezésre egy technikus számára a mozgáshoz, miután a szerszámok és a felszerelések is beépítésre kerültek.

Az aszimmetrikus emelő ajánlott távolsága kb. 3 m a faltól. Ez a távolság az oszlopok középpontján alapul, nem feltétlenül a külső házán. Ha szimmetrikus karokkal rendelkező eszközt tervez telepíteni, akkor az oszlopok középpontjának körülbelül 3,7 méterre kell lennie a faltól.

A 2 oszlopos emelők többsége olyan betonalapot igényel, amely kb. 10 cm vastag, és legalább 3000 PSI értékű. Ennek ellenére fontos, hogy józan ésszel járjon el, ha repedéseket fedez fel a betonpadlón.

Nézze meg, hogy a repedés vonala egy tágulási hézagból ered-e, vagy a degradáció jele-e. Az autóemelőket rögzítő csavarok erős betont igényelnek, amely semmiképpen sem lehet sérült. Ha attól tart, hogy a repedések azt jelzik, hogy az alap veszít a PSI-értékéből, a biztonsági szempontok azt diktálják, hogy új padló kerüljön kiöntésre az emelő beépítése előtt.

A gazdaságos és hatékonyan működő 2 oszlopos emelőberendezés elhelyezésének megtervezése a garázstulajdonosok számára azt a feladatot jelenti, hogy minden négyzetméterből a legtöbbet hozzák ki. Ez nem csak a 2 oszlopos emelő elhelyezését érinti, hanem a szükséges berendezések, gépek, szerszámok és a szakemberek mozgásterét is. A legjobb kialakítások figyelembe veszik az összes mozgó alkatrészt és élvezetessé teszik az autókon való munkát.

Erre a kérdésre nincs általános válasz. Egyes padlók egyszerű betonlapok, amelyek faltól falig egyenletes vastagsággal rendelkeznek. Mások sokkal vastagabb alapozással rendelkeznek, amely a padlófelület külső szélei alatt futhat.

Mielőtt eldöntené, hogy milyen közel fúrjon a peremhez, állapítsa meg a padló vastagságát minden ponton. Bár a fúrás általános szabálya 15-20 cm távolság, érdemes lehet kőműves vagy mérnök segítségét igénybe venni a helyes távolság meghatározásához.

Nincs objektív mérőszám, amelyet követni lehetne a jármű oldala és a garázs falai közötti tér tekintetében. Ezt a területet elsősorban a berendezések, szerszámok elhelyezése határozza meg, valamint az, hogy a szerelőknek mekkora helyre van szükségük a kényelmes munkavégzéshez.

Sok alaprajz legalább 60 cm távolságot ír elő a jármű és a fal vagy a berendezés között. Általában jó megoldás, ha elegendő helyet biztosítunk ahhoz, hogy az emberek el tudjanak menni egymás mellett, vagy hogy a műszakvezető interakcióba tudjon lépni a technikusokkal.

Grenke Leasing
© 2024 Garázsipar.hu Minden jog fenntartva.
Készítette: TheTrendPlus.com
Clicky