Általános szerződési feltételek

 

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a garazsipar.hu és a Paul Művek Kft.  (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a garazsipar.hu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek).

Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a garazsipar.hu weboldalon keresztül történik. Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni a www.garazsipar.hu weboldalunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

A jelenlegi ÁSZF megtalálható a következő honlapcímen: www.garazsipar.hu.

Amennyiben a Weboldalon található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban, a weboldalon közölteknél több információra van szüksége, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz, melynek adatait, elérhetőségét a 11. pontban találja.

 

1. MEGRENDELÉS MENETE, ÁRAK

 

 

1.1       A megrendelés elküldése írásbeli, rögzített szerződésnek tekinthető, mely a megrendelő és a Paul Művek Kft. között magyar nyelven jött létre.

 

1.2       A Paul Művek Kft. a már leadott megrendeléseket nyilvántartja, és azok a megrendelő számára bármikor hozzáférhetőek.

 

1.3       A megrendelést a Szolgáltató Weboldalán keresztül fogadja el, a megrendeléshez minden, az Ügyfél adataira vonatkozó mező maradéktalan kitöltése szükséges.

(Ha az Ügyfél valamely mezőt hibásan vagy hiányosan tölt ki, hibaüzenetet kap a Szolgáltatótól, és a megrendelés meghiúsul a hiba javításáig). A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

 

1.4       Az Ügyfél a kiválasztott termékeket az egyes termékekre kattintást követően megjelenő, a termék részletes adatait ismertető oldalon található „Kosárba rakom” gomb használatával teheti Kosarába. A Kosár tartalmát megtekinteni, módosítani a Weboldal jobb oldalán található kosár ikonra kattintást követően van lehetőség, illetve a www.garazsipar.hu/kosar oldalon, ahol megadható az egyes termékek kívánt mennyisége, illetve a Kosár tartalma termékenként törölhető a piros X-gombra kattintva. Amennyiben az Ügyfél a Kosár tartalmát véglegesítette, a „Tovább a pénztárba” feliratra kattintva a megjelenő felületen adhatja le megrendelését.

Ezt követően tudja megadni a számlázási adatokat. Ha minden szükséges adatot megadott, akkor választani tud, hogy hogyan kívánja kiegyenlíteni a megrendelésének végösszegét.

Ha választott a fizetési módok közül, akkor a „Rendelés leadása” gombra kattintva a választott online fizetési szolgáltatón keresztül ki tudja egyenlíteni a vásárlás ellenértékét, vagy megkapja a banki átutaláshoz szükséges információkat.

A rendelés leadása tehát a „Rendelés leadása” gombra kattintással történik, ami az Ügyfél részére fizetési kötelezettséget keletkeztet.

  

1.5       A termékek mellett minden esetben fel van tüntetve a kedvezmény nélküli nettó és bruttó webshop ár. Ezen magyar forintban feltüntetett árak a szállítás költségeit nem tartalmazzák.

 

1.6       Üzletben történő átvétel: amennyiben a Paul Művek Kft. üzletében személyesen kívánja átvenni a megrendelt terméket, ezt a megrendeléstől számított 2 héten belül meg kell tennie. Ennek lejárta után a Paul Művek Kft. a megrendelést semmisnek tekinti és a terméket újra eladásra kínálja.

 

 

2. AJÁNLATI KÖTÖTTSÉG, RENDELÉSEK VISSZAIGAZOLÁSA

2.1.      Az Ügyfél által elküldött ajánlat (megrendelés) megérkezését a Szolgáltató  késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján legkésőbb 48 órán belül visszaigazolja az Ügyfél részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza:

 

 • az Ügyfél által a vásárlás, vagy a regisztráció során megadott adatokat (pl. számlázási és szállítási információk),
 • a rendelés azonosítóját,
 • a rendelés dátumát,
 • a megrendelt termékhez tartozó elemek felsorolását, mennyiségét, a termék árát,
 • szállítási költséget
 • és a fizetendő végösszeget.

 

Ez a visszaigazoló email kizárólag tájékoztatja az Ügyfelet arról, hogy a megrendelése a Szolgáltatóhoz megérkezett.

 

2.2.    Az Ügyfél mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, vagyis 48 órán belül nem kapja meg Szolgáltatótól az elküldött rendelésére vonatkozó külön elfogadó e-mailt.

 

2.3.    Ha az Ügyfél rendelését már elküldte a Szolgáltató részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 1 napon belül jeleznie kell a Szolgáltató felé.

 

2.4.    A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak.

A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

 

 

3. A MEGRENDELT TERMÉK KIFIZETÉSÉNEK MÓDJA

3.1     A megrendelt terméket az Ügyfél a következő módokon fizetheti ki:

 

 • bankkártyás fizetéssel a Paylike rendszerén keresztül
 • közvetlen banki átutalással
 • készpénzzel üzletünkben
 • készpénzzel a futárnak (utánvét)

 

A számlát online vásárlás esetén e-mailben küldjük ki.

 

3.2       Készpénzes fizetés a futárnak (Utánvét)

A megrendelés ellenértékét utánvéttel a házhozszállítást végző futárnak kell kifizetni. Készpénzes fizetést maximum 500.000 Ft összegig fogadhat el a futár.

 

3.3       Online bankkártyás fizetés

 

A Paul Művek webshop a Paylike által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési megoldást nyújtja vásárlóinak.

 

A Paul Művek webshop kizárólag a megrendeléssel kapcsolatos információkat kapja meg a vásárlótól, a Paylike pedig a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat a 128 bites SSL titkosítással ellátott fizetőoldalon. A fizetőoldal adattartalmáról a Paul Művek webshop nem értesül, azokat csak a Paylike érheti el.

A tranzakció eredményéről a fizetést követően a Paul Művek webshop oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell az SSL titkosítást. A vásárolt áru ellenértéke, a kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján.

 

Elfogadott kártyák:

 

A Paylike internetes fizetési rendszere a Mastercard/Maestro, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetővé.

A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti –, a Paylike elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését az áru ellenértékével.

 

Amennyiben Ön nem kerül visszairányításra a fizetőoldalról a Paul Művek webshop oldalára, úgy a tranzakció sikertelennek minősül. Amennyiben a banki fizetőoldalon a böngésző „Vissza/Back” vagy a „Frissítés/Refresh” gombjára kattint, ill. bezárja, a böngésző ablakot mielőtt visszairányításra kerülne az áruházba, a fizetés sikertelennek minősül.

Amennyiben a tranzakció eredményéről, annak sikertelensége esetén, okáról, részleteiről bővebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.

 

 4. GARANCIA, SZAVATOSSÁG

 

(151/2003 (IX.22) Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó jótállásról)
Az általunk forgalmazott termékekre a törvényben előírt, illetve a gyártó által vállalt garancia-, jótállási időt vállaljuk. A garancialappal ellátott termékek garanciális igényét a számla másolatával, valamint eredeti garancialappal lehet érvényesíteni. Garancialappal nem rendelkező termékekhez a számla vagy annak másolata szolgál garanciális igazolásként. A termékek szakszerűtlen használata, illetéktelen javítása, átalakítása azonnali garanciavesztést von maga után.

4.1     A megrendelés teljesítésekor, a kiszállítás időpontjában a megrendelő vagy átvevő köteles a csomag sértetlenségét ellenőrizni, majd az átvételi elismervényt aláírni. A termékekkel kapcsolatos mennyiségi és/vagy minőségi kifogás esetén a Paul Művek Kft. szállítója a kifogásolt terméket visszaszállítja.

 

4.2      A Paul Művek webshop fenntartja az árváltoztatás jogát, valamint rajta kívülálló hibákért – legyen az nyomdai vagy technikai – felelősséget nem vállal. A Paul Művek webshop fenntartja a jogot az akciók előzetes figyelmeztetés nélküli megszüntetésére.

 

4.3       Bármely módosítás abban az időpontban lép hatályba, amikor az online megtalálható a Paul Művek weboldalon és a webshopban.

 

4.4.      Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő “0” Ft-os vagy “1” Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron rendelkezésre bocsátani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő vásárlás lehetőségét, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

 

4.5       Paul Művek webshop oldalon található termékek jellemzően raktáron vannak. Az aktuális készletinformációk minden termék mellett megjelennek. Amennyiben a megrendelés után mégis kiderül, hogy a termék nincs raktáron, a Paul Művek webshop felveszi a vásárlóval a kapcsolatot, és a megrendelés módosulhat, vagy az esetlegesen előre kifizetett összeget a Paul Művek visszatéríti.

 

4.6 A weboldalon megjelentetett termékképek helyenként csak illusztrációk, azok a valóságtól eltérhetnek.

 

4.7       A vevő hibás teljesítés esetén kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Paul Művek -vel szemben a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

A vevő – választása szerint- kijavítást vagy kicserélést kérhet, kivéve, ha az ezek közül az általa választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Paul Művek számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a vevő a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Paul Művek Kft. költségére a vevő is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

A vevő választott kellékszavatossági jogáról másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a vevő viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot. A vevő köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. A szerződés teljesítésétől számított kétéves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogok már nem érvényesíthetők. Használt dolog esetén ez a határidő 3-6 hónap.

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igény érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha a vevő igazolja, hogy a terméket a Paul Művek Kft. adta el. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a vevő köteles bizonyítani, hogy az általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

4.8       A termék hibája esetén a vevő – választása szerint – kellékszavatossági helyett termékszavatossági igényt is érvényesíthet.

Termékszavatossági igényként a vevő kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét a vevő a termékgyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a vevőnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

 

 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

 

 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

 

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania. Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igény egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

4.9       Hibás teljesítés esetén a Paul Művek Kft. a garanciális feltételek szerint jótállásra is köteles.

 

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, de a vevőt a jótállásból fakadó jogok az kellék-és termékszavatosságtól függetlenül megilletik.

 

Garanciális ügyintézés

 • Ha az áruházunkban vásárolt termék garancia-, jótállási időn belül meghibásodott, kérjük haladéktalanul jelezze felénk!
 • A terméket visszajuttathatja telephelyünkre, vagy az általunk megadott szervizbe személyesen, futárszolgálattal vagy postai úton. A szállítási költség a vásárlót terheli. Garanciális termék postai vagy futárszolgálatos küldése esetén utánvétes átvételére nem biztosítunk lehetőséget.
 • Garanciában leadott termékeket lehetőség szerint eredeti csomagolásban, gyári tartozékaival együtt kell visszajuttatni, megtisztított állapotban, az esetleges csereigény érvényesítéséhez. Postai szállítás, illetve futárszállítás esetén fontos, hogy a szükséges papírokon kívül hibaleírás valamint napközbeni telefonos elérhetőség is mellékelve legyen a meghibásodott termékhez. Kérjük a postán vagy futárszolgálattal visszajuttatott termékek megfelelő csomagolását, mivel a szállítás során keletkezett károkért nem áll módunkban felelősséget vállalni.
 • Minden garanciában leadott terméket átveszünk. A leadott termékeket bevizsgáljuk, azok javíthatóságát vagy cserejogosultságát megállapítjuk. A nem rendeltetésszerű használatból eredő károk és az ezzel kapcsolatos költségek a kár okozóját terhelik!

 

 

5. HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

 

A megrendeléseket Magyarország egész területén a Paul Művek Kft. igény szerint házhoz szállítja a megrendelés során megadott címre. Kizárólag belföldi megrendeléseket áll módjában a Paul Művek Kft. -nek elfogadni kiszállítással. A Paul Művek Kft. futár partnere a DPD Hungária Kft., és a Pannon XP Kft. Külföldi kiszállításra csak egyedi egyeztetés alapján van lehetőség.

 

A házhozszállítás nettó díjai:

(50kg-ig)

 

 Csomag súlya                                                          Szállítási díj (DPD)

0,01-3,00 kg 1.035,- Ft
3,01-5,00 kg 1.220,- Ft
5,01-10,00 kg 1.315,- Ft
10,01-15,00 kg 1.410,- Ft
15,01-20,00 kg 1.505,- Ft
20,01-25,00 kg 1.785,- Ft
25,01-31,50 kg 2.160,- Ft
31,51-50,00 kg 3.290,- Ft
Utánvét különszolgáltatás díja
1 -50.000 Ft-ig 400,- Ft
50.001-100.000 Ft-ig 800,- Ft
100.001-300.000 Ft-ig 1500,- Ft
300.001-500.000 Ft-ig 3000,- Ft

 

A házhozszállítás nettó díjai:

(50kg felett)

Kérjük vegye figyelembe, hogy 50 kg felett egyes termékeknél az egyedi méretadottságok miatt előfordulhat, hogy a futárszolgálat az alapáron felüli egyedi/extra szállítási díjat számít fel! Ezt minden esetben a számlázást megelőzően előzetesen egyeztetjük vevőinkkel. 

 

Csomag súlya                Szállítási díj (Pannon XP)

csomagsúly Bp.-Bp. Bp.-Vidék
40.1 Kg 2 520 Ft. 3 200 Ft.
felett +20 Ft./Kg +55 Ft./Kg

 

Átvétel

Kérjük, hogy átvételkor ellenőrizzék a termék állapotát, amennyiben a termék esetleg sérült, a futárral ezt jegyzőkönyvön dokumentálják. Jegyzőkönyv hiányában nem áll módunkban a sérült árut cserélni.

 

Sikertelen kézbesítés
Sikertelen kézbesítés esetén ingyenes másodszori kézbesítést kísérel meg a futárszolgálat. Az Ön hibájából meghiúsult kézbesítés miatti újraküldés költségei azonban minden esetben Önt terhelik.

 

Sérült csomag
Kérjük, hogy a dobozt kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni. Ha olyan sérülést tapasztal a dobozon, mely a benne lévő áru károsodására utal, vetessen fel jegyzőkönyvet, és ne vegye át a csomagot. Abban az esetben, ha a termékről felbontás után a futár jelenlétében kiderül, hogy az bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termékre 8 napos cseregaranciát biztosítunk. Ilyen esetben a sérülést a futár által felvett jegyzőkönyvvel igazolhatja. Jegyzőkönyv hiányában nem áll módunkban térítésmentesen cserélni a küldeményt. Ha sérülést tapasztalnak, kérjük haladéktalanul lépjenek kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal  az info@garazsipar.hu e-mail címen vagy a +36/1_256-7702-es telefon számon.

 

6. CSERE

 

6.1. A Paul Művek -t terhelik a szavatossági kötelezettséggel kapcsolatos költségek, kivéve, ha a dolog meghibásodásában a jogosultat terhelő karbantartási kötelezettség elmulasztása is közrehatott. Ebben az esetben a szavatossági kötelezettség teljesítésével felmerült költségeket a Paul Művek és a jogosult közrehatásuk arányában viselik.

 

6.2       Amennyiben a vásárló eláll a vásárlástól a vásárló a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli.

7. ELÁLLÁS

 

7.1.  A 2002. évi XXXVI. törvény értelmében minden vásárlónak 8 munkanapon belül elállási joga van, amely a következő feltételekkel vehető igénybe:
Az elállási jog minden termékre vonatkozik, ami gyári és minden csomagolási elemet tartalmazó csomagolásban érkezik vissza. Az elállásra vonatkozó igényt csak írásban lehet bejelenteni az info@garazsipar.hu e-mail címen.
Az áru ellenértékét a termék visszajuttatását követően 30 napon belül visszatérítjük. A vételár visszatérítése az áru visszajuttatása után lehetséges. Az árucikk csak az eredeti garanciális okmányokkal és számlával együtt szolgáltatható vissza. A visszatérítés nem vonatkozik a kiszállítási költségre, valamint a termék visszajuttatásának költségére, melyek minden esetben a megrendelőt terhelik. Amennyiben a termék kiszállítása ingyen történt, a megrendelőnek meg kell térítenie a termék súlya alapján kalkulált kiszállítás költségét, amit kedvezményként a forgalmazó elengedett.
Amennyiben a terméket a Vevő használatba vette, és nem tudja hiánytalan csomagolásban, karc- és sérülésmentesen visszajuttatni, a forgalmazó nem vállalja a termék visszavásárlását, ezért azt visszajuttatja a megrendelőnek, a Vevő költségére.
A fogyasztót nem illeti meg a vásárlástól való elállás joga: olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött (egyedi megrendelések).

 

7.2       A termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel a vevő, egyebekben a Paul Művek Kft. webshop csak sérülésmentes, nem károsodott termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. Kérjük, hogy a terméket lehetőleg eredeti csomagolásban küldje vissza.

 

7.3       Pénz visszafizetés kizárólag személyesen, vagy banki átutalással történik. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

 

8. REKLAMÁCIÓ, PANASZKEZELÉS

 

8.1     Amennyiben a vásárolt termékkel kapcsolatban mennyiségi és/vagy minőségi kifogás áll fenn, a szállító a kifogásolt terméket visszaszállítja, feltéve, hogy a reklamáció az átadás során megtörtént. Jogos reklamáció esetén az új termék kiszállításának a díja az eladót terheli.

Panaszügyintézés helye (19/2014 IV. 29. NGM rendelet alapján):

Telefonon: +36 1/256-7702

Levélben: Paul Művek Kft. székhelye, 1106 Budapest, Maglódi út 6. 7. épület

e-mailben: info@garazsipar.hu

  

A reklamáció kivizsgálásának határideje és módja

 

8.2       A Paul Művek Kft.. a panasz kivizsgálását és azzal kapcsolatos döntését a jogszabályban előírt határidőkre figyelemmel 5 munkanapon belül teljesíti, beleértve azt az esetet is, amikor az igény bejelentésekor nem tud az álláspontjáról nyilatkozni, vagy az igényt elutasítja. 

A reklamáció bonyolultságának megítélése a vevőszolgálat feladata. Ha a reklamációt a vevőszolgálat nem egyszerű reklamációnak minősíti, úgy az eltérő minősítést jelez a vásárló felé. Ha határidőt valamilyen ok miatt meg kell hosszabbítani, erről tájékoztatja az ügyfelet az indok pontos megjelölésével.

A felmerülő panaszokat – amennyiben ez lehetséges – helyben és azonnal orvosolni kell. Amennyiben ez nem lehetséges, vagy a panaszos nem fogadja el a helyben felkínált megoldást,  gondoskodni kell a  panasz  szabályozott  és  a  szervezeti  hierarchiában követhető továbbításáról. A vállalkozás a fogyasztónak minősülő vevő nála bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben rögzíti

A fogyasztó nevét, címét, valamint nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul a jegyzőkönyvben rögzített adatainak a rendeletben meghatározottak szerinti kezeléséhez,

 • A fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott ingó dolog megnevezését, vételárát,

 

 • A szerződés vállalkozás általi teljesítésének időpontját,

 

 • A hiba bejelentésének időpontját,

 

 • A hiba leírását,

 

 • Szavatossági vagy jótállási igénye alapján a fogyasztó által érvényesíteni kívánt jogot, továbbá a szavatossági vagy jótállási igény rendezésének módját vagy az igény, illetve az az alapján érvényesíteni kívánt jog elutasításának indokát.

 

 • A jegyzőkönyvnek tájékoztatást kell tartalmaznia arról, hogy fogyasztói jogvita esetén a fogyasztó a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti.

 

Fogyasztónak minősülő vevő bármely panasz vagy jogvita esetén a lakóhelye vagy tartózkodási helye, ennek hiányában a fogyasztói jogvitával érintett vállalkozás vagy az annak képviseletére feljogosított szerv székhelye szerinti békéltető testülethez fordulhat. A Paul Művek Kft. székhelye szerint illetékes békéltető testület neve és székhelyének postai címe: Budapesti Békéltető Testület (1016 Budapest, Krisztina krt. 99.). Az eljárásra – a fogyasztó erre irányuló kérelme alapján – a fentiek szerint illetékes testület helyett a kérelemben megjelölt békéltető testület illetékes.

Fogyasztónak minősülő (magánszemély) vevő kérheti továbbá online vitarendezési eljárás megindítását is (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).

 

9. FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA

 

9.1       A Paul Művek webshop weboldalon és áruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.

 

9.2       A Paul Művek webshop semmilyen módon nem felelős semmilyen alapon, semmilyen kárért, függetlenül attól, hogy direkt, vagy indirekt, ami a Paul Művek webshophoz való csatlakozás során vagy miatt következett be.

 

9.3       A résztvevő felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. A Paul Művek Kft. webshop nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely résztvevő rovására történt csalás vagy egy bűncselekmény miatt.

 

9.4       Abban az esetben, ha a résztvevő bármilyen formában megsérti a szabályokat, a Paul Művek Kft.  webshop szabadon érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját, megrendelését, vásárlását.

9.5       Webáruházunkban található információk alapján vásárolt termékek felhasználása a Vevő felelőssége. Nem vállalunk felelősséget a nem rendeltetés szerinti felhasználásból származó semmiféle veszteségért, vagy kárért.

 

10. EGYÉB TUDNIVALÓK

 

10.1     A Paul Művek Kft. a webshopból történő rendelés során a rendelési felületen közzéteszi az Általános Szerződési Feltételek elérhetőségét, így a vásárlók számára lehetővé teszi annak megismerését.

 

10.2     A Paul Művek Kft. webshopból történő megrendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy megismerte és elfogadja a jelen üzletszabályzatot, a vásárlási feltételeket és tisztában van a rendelés menetével. A Paul Művek Kft. webshopból történő rendelés feltétele, hogy a vásárló megrendelésének leadását megelőzően külön nyilatkozzon a webes felületen arról, hogy az Általános Szerződési Feltételeket megismerte, elfogadta és azokat magára nézve kötelezőnek ismeri el.

 

10.3     A Paul Művek Kft. a megrendelést csak akkor tudja elfogadottnak tekinteni, illetve regisztrálni, ha a megrendelő adatainak regisztrációjakor és a megrendeléskor az oldalon található mezőket maradéktalanul, valós adatokkal kitölti.

Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a Paul Művek webshop felelősséget nem vállal.

 

10.4     A garazsipar.hu weboldal bármilyen része, így a képi és szöveges tartalmak is kizárólag a Paul Művek webshop üzemeltetőjének előzetes, írásos hozzájárulásával, és a forrás megjelölésével használhatók fel!

 

11. A Paul Művek Kft. elérhetőségei/adatai

 

Cégnév/üzemeltető: Paul Művek Kft. Cégjegyzék szám: Cg. 01 09 717426

 Nyilvántartó hatóság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 12470840-2-42

 Felelős kapcsolattartó:

Princz Gergely ügyvezető

Tel.: +36 1/256-7702 e-mail: info@garazsipar.hu

 Székhely: 1106 Budapest, Maglódi út 6. 7. épület

Nyitva tartás: H-CS 7:30-16:30 óráig, P: 7:30-14:00 óráig

 

A tárhely-szolgáltató neve, címe, e-mail címe:

GM. Comp Bt.

Címünk: 1171 Budapest, Strázsahegyi dűlő 17/B
Email: gmcomp@gmcomp.hu