Paul Művek Kft. | info@garazsipar.hu |,Nyitvatartás: H-CS 7:30-16:30 P- 7:30-14:00 +36 (1) 256-7702 +36 (30) 455-6817 |
Bejelentkezés Regisztráció
Generic selectors
Csak pontos találatok
Keresés címben
Keresés tartalomban
Post Type Selectors
Kosár : Ft
<strong>NEM EMEL A KROKODIL EMELŐ? ÍGY JAVÍTSA MEG!</strong>
NEM EMEL A KROKODIL EMELŐ? ÍGY JAVÍTSA MEG!
2024-02-01

LEHET AZ ÖNÉ A VILÁG LEGJOBBAN FELSZERELT MŰHELYE, EGY KROKODIL EMELŐNEK AKKOR IS OTT KELL LENNIE A SZERSZÁMOSLÁDÁBAN.

Sajnos, függetlenül attól, hogy melyik krokodil emelőt választja, előfordulhat, hogy egyszer csak nem úgy működik, ahogyan kéne, és karbantartásra szorul.

Íme tehát egy praktikus útmutató, amelyből megtudhatja, hogyan javítsa meg a nem megfelelően emelő krokodil emelőjét.

Az emelőkapacitás megerősítése

Nem mindig az emelővel van probléma; néha a jármű puszta súlyával van a baj, amit megpróbál megemelni.

Keresse meg a jármű bruttó össztömegét (GVW) a vezető oldali ajtó belső oldalán lévő matricán, hogy megtudja, mekkora a jármű tömege és teherbírása. A legtöbb jármű súlya első és hátsó tengelyekre van felosztva. Győződjön meg róla, hogy a megvásárolt emelő többet tud emelni, mint a két súly közül a nehezebb. Ha például elöl 3100 fontra van szüksége (valamivel több mint 1-1/2 tonna), szerezzen be egy olyan krokodil emelőt, amely legalább 2 vagy 2-1/2 tonnát elbír.

A krokodil emelőt a teherbírása feletti terhelés megterheli, ami veszélyessé teszi a folyamatot az Ön számára.

Ellenőrizze a folyadékszintet

Az egyik leggyakoribb ok, amiért nem emel az emelőt, az a helytelen folyadékszint. Először is távolítsa el az olajdugót, és nézzen be a tartályba, hogy ellenőrizze az olajszintet. A legtöbb padlóemelőnél a javasolt szint a tartály fölött 3/16 és egynegyed rész között van. Ha pótolni kell, győződjön meg róla, hogy a lehető legjobb minőségű olajat használja.

Ha az emelő olajszintje az előírtnál magasabb, akkor le kell engednie az olajat. Ha az emelőben a szükségesnél több folyadék van, fennáll a tömítések kirobbanásának, belső szivárgások kialakulásának és az emelő nyomásvesztésének veszélye.

Az alacsony olajszinttel rendelkező emelő általában megfelelően működik, de az alacsony folyadékszint jelentősen csökkenti az emelő magasságát. A hidraulikus rendszerek zárt rendszerűek, ami azt jelenti, hogy a folyadékszint soha nem csökkenhet nulla alá. Ha mégis, akkor valószínűleg szivárgás van valahol, amit az emelő használata előtt ki kell javítania.

Csak a gyártó által ajánlott hidraulika olajat használjon; más, például hidraulikus fékfolyadék vagy sebességváltóolaj használata károsíthatja a tömitéseket.

Keresse a beszorult levegőt

Az emelő a szállítás során megdőlhet, így levegő kerülhet a hengerekbe. Ennek eredményeképpen, amikor először veszi ki az új emelőt a dobozból, kritikus fontosságú, hogy használat előtt leeressze a levegőt.

Ezenkívül a legjobb, ha ezt a gyakorlatot havonta megismétli, vagy amikor bármilyen hiányosságot észlel az emelőképességben. Az emelő minden hónapban történő légtelenítése segít az emelőnek a legjobb teljesítményt nyújtani. Az emelő leeresztéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Nyitott szelep mellett tízszer pumpáljon.
  2. Zárja be a szelepet, és emelje fel teljes magasságba.
  3. Folytassa a tízszeri pumpálást teljes magasságban.
  4. A szelep felengedésével engedje le a hengert.

Ha szükséges, ismételje meg még kétszer, hogy az összes levegőt kiürítse a hengerből.

A legtöbbször ez teljesen kiüríti az emelőt. Ha nem, akkor a henger felszabadítása és leeresztése után óvatosan húzza ki az oldalsó olajtöltő dugót, hogy segítsen eltávolítani a beszorult levegőt.

A kioldószelep tesztelése

Ha mindent megtett a fentiekben leírtak szerint, és még mindig nem bírja a terhelést az emelő, akkor ellenőrizze a kioldószelepet.

Ellenőrizze a szelep szivárgását, és győződjön meg róla, hogy légmentesen záródik. Ha nem, akkor akkor fogja kiengedni a nyomást, és visszaengedi a levegőt a rendszerbe, amikor megpróbál valamit felemelni.

A szivárgó szelep körül szinte mindig zsíros bevonat lesz, ami a szivárgást jelzi.

Rutinszerű karbantartás és tisztítás

Alapvető fontosságú egy átfogó ellenőrzés elvégzése még akkor is, ha az emelőt eddig a pontig sikerült működésre bírni. Az emelő összes alkatrészének átnézése megelőzheti a jövőbeli problémákat.

Keressen megrepedt hegesztési varratokat, tönkrement alkatrészeket, olajszivárgást és bármi mást, ami nem működik. Ellenőriznie kell az emelő rúdját is az emelő két oldalra fordításával. Mindig vizsgálja meg behúzott és kihúzott állapotban is. Ha a krokodilemelő dugattyúja rozsdás, az problémát jelezhet.

Az emelőgép rendszeres ellenőrzése fontos teendő. Például vizsgálja meg, hogy az emelőt hol tárolták, nem szivárog-e folyadék, és ellenőrizze a házát repedések vagy rozsda, a dugattyúrudat pedig karcolások vagy egyéb sérülések szempontjából. Azt is meg kell vizsgálnia, hogy a túlzott kopás nem okoz-e problémát valamelyik területen. Végezetül tartsa szemmel az idegen tárgyakat (fémszilánkok, szennyeződések, kövek stb.), amelyek kárt tehetnek a készülékben.

Az is lényeges, hogy a hidraulikus emelőt minden használat után tisztítsa meg, mielőtt tárolja. Mossa le az emelő külsejét kíméletes szappanoldattal. Ügyeljen arra, hogy a mozgó hidraulikus alkatrészeket NEM TISZTÍTJA. Rendszeresen olajozza be az alkatrészeket, hogy elkerülje az idő előtti kopást. A legjobb lenne, ha a görgőkereket, az első tengelyt, a felvonókart, a fogantyúalap csavarjait és a kioldó mechanizmust egy általános célú kenőanyaggal zsírozná. Minden használat után ellenőrizze a tömítéseket az esetleges olajszivárgás szempontjából, és mielőbb cserélje ki őket.

Remélhetőleg ez az útmutató segített megérteni, hogyan kell megjavítani egy krokodilemelőt. A rendszeres karbantartás ismét a legegyszerűbb megközelítés a meghibásodások és a jövőbeli nehézségek elkerülésére. Karbantartja az emelőt, amennyire csak lehetséges, azáltal, hogy rendszeresen tisztán és szárazon tartja, valamint kenegeti.

Ha alkatrészekre van szüksége emelőjéhez vagy egy teljesen új emelőre, a Paul Művek készséggel áll rendelkezésére. Nálunk minden megtalálható, amire szüksége lehet egy biztonságos és megbízható emelőhöz.

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma a +36 (30) 455-6817 telefonszámon!

Grenke Leasing
© 2024 Garázsipar.hu Minden jog fenntartva.
Készítette: TheTrendPlus.com
Clicky